Courses

Undergraduate (BSc)
  • GMU 242 Fluid Mechanics
  • GMU 242 Ders Notları
  • GMU 202 Food Chemistry II (in part, chemical reactions in foods)
  • GMU 427 Food Technology II (in part, fruit-vegetable processing)
  • GMU 477 Separation Techniques (Technical Elective)
  • GMU 428 Fruit and Vegetable Processing Technology (Technical Elective)
  • GMU 440 Graduate Project
Graduate (MSc & PhD)
  • GMU 645 Computer Applications in Food Industry
  • GMU 840 Food Analysis III
  • GMU 870 Separation Techniques in Food Engineering
  • NNT 704 Nanotechnology Applications in Food Industry

Gıda Mühendisine Mesaj

Yeni nesil gıda ürünlerinin geliştirilmesi ve mevcut ürünlerin iyileştirilmesinde alternatif ve daha güvenilir yaklaşımlara ihtiyaç var. Bu, durumdan vazife çıkarmayı akıl eden gıda mühendislerine büyük fırsatlar sunuyor. Teknik bilginin yarılanma süresinin birkaç yıla düştüğü bir zamanda, gıda mühendisinin ürün reçeteleri ve üretim teknikleri üzerine bilim ve tekniğe dayalı güncellemeler yapması gerekiyor. Karşımızda ekmeği yıllardır olduğundan farklı pişirmemizi bekleyen yeni bir tüketici tipi var.

Uyarı: Bu sayfada yer alan ders notları ilgili dersleri yüklenmiş olan Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri için kaynak olarak yayınlanmaktadır. Başka bir amaçla kullanmadan önce mutlaka sahibinden izin alınması gerekmektedir.